Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta w przygotowaniu sałatka ogórkowa - w sam raz dla początkujących kucharzy lub osób zapracowanych. Łagodna w smaku. Idealna do dań obiadowych oraz kanapek.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1617
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 702
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1617
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 702
Składniki
Obrane ogórki kroimy w plasterki. Dodajemy cukier, ocet, sól i pieprz, mieszamy i odstawiamy na 1,5-2 godz. W tym czasie sałatkę kilkakrotnie mieszamy. Na dno każdego słoika wkładamy plastry czosnku, chrzanu, marchwi oraz ziarna gorczycy. Następnie słoiki napełniamy sałatką ogórkową /wraz z sokiem, który puściły warzywa/ lekko ubijając. Zakręcamy, pasteryzujemy 10-12 min. i odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.