Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny na pyszna pomidoróweczkę :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6442
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114868
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6442
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114868
Składniki
Pomidory umyć, sparzyć i obrać ze skórki (jeśli komuś nie przeszkadza skórka to nie musi tego robić). Czosnek obrać. Pomidory pokroić na ćwiartki i przełożyć do garnka. Gotować do miękkości początkowo pod przykryciem a następnie żeby odparować zdjąć pokrywkę i dalej gotować, dodać czosnek. Blenderem zmiksować, doprawić do smaku i jeszcze chwilę razem pogotować. Przekładać do przygotowanych słoiczków. Pasteryzować ok. 15minut.