Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny na pyszna pomidoróweczkę :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1964
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1644
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2660
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1964
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1644
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2660
Składniki
Pomidory umyć, sparzyć i obrać ze skórki (jeśli komuś nie przeszkadza skórka to nie musi tego robić). Czosnek obrać. Pomidory pokroić na ćwiartki i przełożyć do garnka. Gotować do miękkości początkowo pod przykryciem a następnie żeby odparować zdjąć pokrywkę i dalej gotować, dodać czosnek. Blenderem zmiksować, doprawić do smaku i jeszcze chwilę razem pogotować. Przekładać do przygotowanych słoiczków. Pasteryzować ok. 15minut.