Do góry

Przetwory Przepis na:

Przecier pomidorowy

Przecier pomidorowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 8422

Dodano:

Odsłon: 18271

idealny na pyszna pomidoróweczkę :)

Składniki

  • 8 kg pomidorów lima
  • 2 główki czosnku
  • sól
  • ok. 3 łyżek kwasku cytrynowego
  • ewentualnie można dodać zioła
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Przecier pomidorowy

Przygotowanie

  1. Pomidory umyć, sparzyć i obrać ze skórki (jeśli komuś nie przeszkadza skórka to nie musi tego robić). Czosnek obrać. Pomidory pokroić na ćwiartki i przełożyć do garnka. Gotować do miękkości początkowo pod przykryciem a następnie żeby odparować zdjąć pokrywkę i dalej gotować, dodać czosnek. Blenderem zmiksować, doprawić do smaku i jeszcze chwilę razem pogotować. Przekładać do przygotowanych słoiczków. Pasteryzować ok. 15minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

IwonaP 08 września 2014 czy przecier z tego przepisu jesttaki gęsty????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 29 sierpnia 2013 Pracowita z Ciebie kobietka, taka gospodyni to skarb w domu, a własny przecier to zimą jak znalazł :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 28 sierpnia 2013 jeszcze nigdy nie robiłam z kwaskiem cytrynowym, muszę wypróbować, nawet nie wiedziałam, że te pomidorki mają taka nazwę :)), też własnie nam w tym roku obrodziły :)kciukas ! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń