Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako, że pomidory w tym roku wyjątkowo obrodziły, postanowiłem zrobić większy zapas przecieru, który może spokojnie stać w piwnicy nawet i 2-3 lata :)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32893
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2183
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 919
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32893
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2183
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 919
Składniki
Jabłka myjemy i obieramy i wycinamy gniazda nasienne. Pomidory myjemy i kroimy razem z jabłkami w dużą kostkę. Pomidorów trzeba obierać ani wycinać twardych fragmentów. Następnie wrzucamy je do gara i gotujemy 30 minut.
Następnie przecedzamy i przecieramy rozgotowaną masę przez durszlak. Skóry i twarde fragmenty pozostaną na sitku i oszczędzimy wiele czasu :)
Do otrzymanego przecieru dodajemy sól i ocet, zagotowujemy i gorący nalewamy do słoików, które zakręcamy, odstawiamy do góry dnem na ściereczce na co najmniej godzinę. Z podanych składników otrzymamy ok. 6 litrowych słoików przecieru. Nadaje się on doskonale jako baza do zupy pomidorowej, sosów a nawet ryby po grecku :) Smacznego!