Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowy, smakowity, domowy i bardzo aromatyczny przecier pomidorowy - idealny na zimę jako dodatek do sosów, gołąbków, ale również do samodzielnego picia :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3001
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422115
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3001
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422115
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Składniki
Pomidory (najlepiej odmiany lima - zawierającej najwięcej soku i najmniej pestek) dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki i przepuszczamy przez wyciskarkę do pomidorów.
Powstały sok doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do momentu uzyskania przez przecier odpowiedniej gęstości - od czasu do czasu mieszamy.
Na koniec przecier doprawiamy solą, cukrem, czarnym pieprzem i suszoną bazylią. Gorący przecier przelewamy do słoików i pasteryzujemy około 15 do 20 minut. Życzę smacznego! :)