Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory zamknięte w słoiku - warto przygotować je latem, aby później cieszyć się smakiem prawdziwych pomidorów. Domowy przecier jest o wiele zdrowszy i smaczniejszy od tego, kupionego w sklepie. Jego przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczą zaledwie trzy składniki i gotowe!
blender
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 309
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 39
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 61
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 34
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 309
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 39
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 61
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 34
Składniki
Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne i przekładamy do dużego, wysokiego garnka. Gotujemy przez około 20 minut od czasu do czasu mieszając.
Garnek z pomidorami ściągamy z kuchenki. Miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy solą i cukrem. Przecier ustawiamy na kuchence i gotujemy bez przykrycia przez około 15 minut.
Gorący przecier przelewamy do wyparzonych wcześniej słoików, szczelnie zakręcamy i dostawiamy do wystudzenia. Na drugi dzień słoiki pasteryzujemy.