Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory zamknięte w słoiku - warto przygotować je latem, aby później cieszyć się smakiem prawdziwych pomidorów. Domowy przecier jest o wiele zdrowszy i smaczniejszy od tego, kupionego w sklepie. Jego przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczą zaledwie trzy składniki i gotowe!
blender
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231928
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231928
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne i przekładamy do dużego, wysokiego garnka. Gotujemy przez około 20 minut od czasu do czasu mieszając.
Garnek z pomidorami ściągamy z kuchenki. Miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy solą i cukrem. Przecier ustawiamy na kuchence i gotujemy bez przykrycia przez około 15 minut.
Gorący przecier przelewamy do wyparzonych wcześniej słoików, szczelnie zakręcamy i dostawiamy do wystudzenia. Na drugi dzień słoiki pasteryzujemy.