Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory zamknięte w słoiku - warto przygotować je latem, aby później cieszyć się smakiem prawdziwych pomidorów. Domowy przecier jest o wiele zdrowszy i smaczniejszy od tego, kupionego w sklepie. Jego przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczą zaledwie trzy składniki i gotowe!
blender
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne i przekładamy do dużego, wysokiego garnka. Gotujemy przez około 20 minut od czasu do czasu mieszając.
Garnek z pomidorami ściągamy z kuchenki. Miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy solą i cukrem. Przecier ustawiamy na kuchence i gotujemy bez przykrycia przez około 15 minut.
Gorący przecier przelewamy do wyparzonych wcześniej słoików, szczelnie zakręcamy i dostawiamy do wystudzenia. Na drugi dzień słoiki pasteryzujemy.