Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory zamknięte w słoiku - warto przygotować je latem, aby później cieszyć się smakiem prawdziwych pomidorów. Domowy przecier jest o wiele zdrowszy i smaczniejszy od tego, kupionego w sklepie. Jego przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczą zaledwie trzy składniki i gotowe!
blender
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3574
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34198
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1454
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113633
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3574
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34198
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1454
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113633
Składniki
Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne i przekładamy do dużego, wysokiego garnka. Gotujemy przez około 20 minut od czasu do czasu mieszając.
Garnek z pomidorami ściągamy z kuchenki. Miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy solą i cukrem. Przecier ustawiamy na kuchence i gotujemy bez przykrycia przez około 15 minut.
Gorący przecier przelewamy do wyparzonych wcześniej słoików, szczelnie zakręcamy i dostawiamy do wystudzenia. Na drugi dzień słoiki pasteryzujemy.