Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny przecier wiśniowy o "gładkiej" konsystencji.Można go wykorzystać bezpośrednio do picia lub jako bazę do zupy owocowej. Może być pysznym dodatkiem do deserów, lodów, ciast oraz sosów.
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 413
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 530
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 14
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 413
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 530
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 14
Składniki
Mocno dojrzałe wiśnie płuczemy, dokładnie odsączamy na sicie i drylujemy. Owoce przekładamy do garnka, zagotowujemy i podgrzewamy na małym ogniu /często mieszając/ do czasu aż wiśnie rozgotują się. Całość od razu przelewamy przez rzadkie sito a owoce przecieramy np. kulką od ucierania ciasta /tak by miąższ dostał się do przecieru ale skórki pozostały na sicie/. Jeśli przecier będziemy wykorzystywać do dań wytrawnych /np. dodatek do sosów mięsnych/ taki gorący przecier od razu przekładamy do słoików, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do wystudzenia. Jeśli przecier będziemy wykorzystywać do ciast, deserów itp. możemy go posłodzić. Do przecieru dodajemy cukier i zagotowujemy mieszając aż się rozpuści. Gorący przelewamy do słoików lub butelek, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.