Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł maj, a maj to doskonała pora na rozpoczęcie zaopatrywania naszej spiżarki na jesień i zimę. Wiem, ze brzmi to może dziwnie bo na razie cieszymy się wiosną i czekamy na lato ale właśnie maj to czas na świeży młody szczaw. Ja zbieram go na łące za domem moich teściów, jeśli macie takie możliwości to polecam właśnie zbieranie go samemu – ale uprzedzam – to bardzo żmudne zajęcie. Bez problemu kupicie go na straganach, targach czy hurtowniach warzywnych. Przecier ten, a nawet mogłabym powiedzieć koncentrat jest bardzo aromatyczny, nie ma włókien, jest bez dodatku octu. To wiosna zamknięta w słoiku! Z podanych składników wyszły mi 3 słoiczki około 100-150ml.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 255
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1334
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4188
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1209
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 255
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1334
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4188
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1209
Składniki
Szczaw myjemy, osuszamy – najlepiej w suszarce do sałaty. Na dużej patelni roztapiamy łyżkę masła, wrzucamy dwie garści szczawiu, solimy i przesmażamy. Przekładamy go do drugiej miski i tak postępujemy z pozostałą częścią liści. Przesmażony szczaw przecieramy przez sito. Będzie on bardzo gęsty. Przetarty szczaw przekładamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut.