Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam w swoim ogrodzie kilka odmian ale moim zdaniem najsmaczniejsza jest odmiana MUSCAT.Smakiem i aromatem przypomina melona.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2638
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 276
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9553
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1013
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2638
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 276
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9553
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1013
Składniki
Dynię razem ze skórką po wydrążeniu miąższu ułożyć na dużej blasze (tej z wyposażenia piekarnika) skórką do dołu i piec około godziny w tem. 170-180 stopni. Miękkość dyni możemy sprawdzić wbijając w nią patyczek bądź widelec. Wyjąć do ostudzenia. Następnie usunąć skórkę i zmiksować. Doprawić solą, odrobiną imbiru i curry. Przełożyć do słoików i pasteryzować około 40 minut przez trzy kolejne dni. Jeżeli zapasteryzujemy tylko raz - puree się zepsuje. Sprawdzałam to kilkakrotnie. Można też tak przygotowane puree zamrozić w małych pojemnikach lub woreczkach. Idealne do zupy dyniowej. ** Część dyni mieszam z samym cukrem- zimą wykorzystuję do ciast**