Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam w swoim ogrodzie kilka odmian ale moim zdaniem najsmaczniejsza jest odmiana MUSCAT.Smakiem i aromatem przypomina melona.
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 549
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 645
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5467
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4786
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 996
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8507
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 549
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 645
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5467
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4786
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 996
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8507
Składniki
Dynię razem ze skórką po wydrążeniu miąższu ułożyć na dużej blasze (tej z wyposażenia piekarnika) skórką do dołu i piec około godziny w tem. 170-180 stopni. Miękkość dyni możemy sprawdzić wbijając w nią patyczek bądź widelec. Wyjąć do ostudzenia. Następnie usunąć skórkę i zmiksować. Doprawić solą, odrobiną imbiru i curry. Przełożyć do słoików i pasteryzować około 40 minut przez trzy kolejne dni. Jeżeli zapasteryzujemy tylko raz - puree się zepsuje. Sprawdzałam to kilkakrotnie. Można też tak przygotowane puree zamrozić w małych pojemnikach lub woreczkach. Idealne do zupy dyniowej. ** Część dyni mieszam z samym cukrem- zimą wykorzystuję do ciast**