Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby puree z dyni było dla nas dostępne przez całą zimę, należy je pasteryzować przez kolejne trzy dni po godzinie. Pasteryzowane tylko raz- zawsze się zepsuje.
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 158
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25616
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mą...
Odsłon: 88
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 158
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25616
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mą...
Odsłon: 88
Składniki
dowolna ilość dyni ( u mnie odmiana muscat, która jest słodka, pięknie pachnie i w smaku przypomina melona). Dynię kroimy na dwie części, wydrążamy pestki i miąższ. Następnie kroimy na mniejsze części, obieramy i dopiero wtedy kroimy na małe kawałki. Na dno garnka z grubym dnem wlewamy 1 szklankę wody i wrzucamy pokrojoną dynię. Smażymy często mieszając aż się rozpadnie. Zdejmujemy z ognia i miksujemy. Możemy jeszcze dodatkowo przetrzeć przez sito. Nie dodajemy ani soli ani cukru. Takie puree będzie można użyć zimą albo do zupy albo do różnych wypieków czy deserów. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy po godzinie przez trzy kolejne dni. Pasteryzowane tylko raz - psuje się i szkoda naszej pracy.