Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana papryka jest jędrna i ma idealny smak.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2503
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1055
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1370
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7212
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2503
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1055
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1370
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7212
Składniki
Składniki zalewy (woda, cukier, sól i ocet) zagotuj.
Paprykę umyj, oczyść i pokrój na mniejsze kawałki.
Paprykę układaj ciasno do czystych, wyparzonych słoików. Do każdego słoika dodaj po ok. 8 cienkich plasterków marchwi i 4 ząbki pokrojone czosnku. Zalej przestudzoną zalewą. Słoiki dobrze zakręć.
Wstaw do zimnego piekarnika tak by się nie dotykały. Włącz piekarnik na 70 stopni, po 10 minutach zwiększ do 130 stopni. Pasteryzuj 40 min. Wylącz piekarnik, słoiki zostaw w piekarniku do wystudzenia.