Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana papryka jest jędrna i ma idealny smak.
Pamiętam, papryka była wyzwaniem. Po długich próbach udało mi się w końcu zro...
Odsłon: 9081
Lato to czas by zrobić zapasy na zimę. Ogórki z papryką to kolejny przepis. C...
Odsłon: 2861
Obiadzik na szybko
Odsłon: 69
Obiad bez mięsa? Bez paniki! Może być smacznie, pożywnie i kolorowo. Pieczone...
Odsłon: 1819
Oszukany serniczek:) Zamiast sera zrobiony jest ze śmietany. Ciasto jest łatw...
Odsłon: 129
Obiadzik na szybko
Odsłon: 69
Obiad bez mięsa? Bez paniki! Może być smacznie, pożywnie i kolorowo. Pieczone...
Odsłon: 1819
Oszukany serniczek:) Zamiast sera zrobiony jest ze śmietany. Ciasto jest łatw...
Odsłon: 129
Składniki
Składniki zalewy (woda, cukier, sól i ocet) zagotuj.
Paprykę umyj, oczyść i pokrój na mniejsze kawałki.
Paprykę układaj ciasno do czystych, wyparzonych słoików. Do każdego słoika dodaj po ok. 8 cienkich plasterków marchwi i 4 ząbki pokrojone czosnku. Zalej przestudzoną zalewą. Słoiki dobrze zakręć.
Wstaw do zimnego piekarnika tak by się nie dotykały. Włącz piekarnik na 70 stopni, po 10 minutach zwiększ do 130 stopni. Pasteryzuj 40 min. Wylącz piekarnik, słoiki zostaw w piekarniku do wystudzenia.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Nalewka z kwiatów czarnego bzu
Przetwory
Ocet z kwiatów czarnego bzu
Przetwory
Kiszony młody czosnek.
Przetwory
Zalewa na ogórki małosolne
Nalewka z kwiatów czarnego bzu
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 16369
Ocet z kwiatów czarnego bzu
Przygotowanie octu z kwiatów czarnego bzu wcale nie jest trudne. Potrzebne są...
Odsłon: 7890