Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana papryka jest jędrna i ma idealny smak.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5382
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47834
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165700
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5382
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47834
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165700
Składniki
Składniki zalewy (woda, cukier, sól i ocet) zagotuj.
Paprykę umyj, oczyść i pokrój na mniejsze kawałki.
Paprykę układaj ciasno do czystych, wyparzonych słoików. Do każdego słoika dodaj po ok. 8 cienkich plasterków marchwi i 4 ząbki pokrojone czosnku. Zalej przestudzoną zalewą. Słoiki dobrze zakręć.
Wstaw do zimnego piekarnika tak by się nie dotykały. Włącz piekarnik na 70 stopni, po 10 minutach zwiększ do 130 stopni. Pasteryzuj 40 min. Wylącz piekarnik, słoiki zostaw w piekarniku do wystudzenia.