Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana papryka jest jędrna i ma idealny smak.
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Odsłon: 6205
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 3641
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Odsłon: 6205
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 3641
Składniki
Składniki zalewy (woda, cukier, sól i ocet) zagotuj.
Paprykę umyj, oczyść i pokrój na mniejsze kawałki.
Paprykę układaj ciasno do czystych, wyparzonych słoików. Do każdego słoika dodaj po ok. 8 cienkich plasterków marchwi i 4 ząbki pokrojone czosnku. Zalej przestudzoną zalewą. Słoiki dobrze zakręć.
Wstaw do zimnego piekarnika tak by się nie dotykały. Włącz piekarnik na 70 stopni, po 10 minutach zwiększ do 130 stopni. Pasteryzuj 40 min. Wylącz piekarnik, słoiki zostaw w piekarniku do wystudzenia.