Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne powidla sliwkowe.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2138
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3268
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1331
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2073
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2138
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3268
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1331
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2073
Składniki
Sliwki myjemy i drylujemy. Wkladamy do garnka z szerokim dnem,dodajemy wody i pod przykryciem doprowadzamy do wrzenia.Gotujemy przez ok.3 godzin juz bez pokrywki.Zostawiamy na 2 godz. i znów gotujemy przez 2 godz.Zostawiamy przez noc.Nastepnego dnia gotuje znów ok.3 godz.i oczywiscie nie zapominamy o mieszaniu najlepiej drewniana lyzka! Gorace jeszcze powidla przekladamy do czystych,wyparzonych sloików!Zakrecamy i pozostawiamy przez 15 min.do góry dnem.
Smacznego!!!