Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne powidla sliwkowe.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23066
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1094
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104888
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23066
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1094
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104888
Składniki
Sliwki myjemy i drylujemy. Wkladamy do garnka z szerokim dnem,dodajemy wody i pod przykryciem doprowadzamy do wrzenia.Gotujemy przez ok.3 godzin juz bez pokrywki.Zostawiamy na 2 godz. i znów gotujemy przez 2 godz.Zostawiamy przez noc.Nastepnego dnia gotuje znów ok.3 godz.i oczywiscie nie zapominamy o mieszaniu najlepiej drewniana lyzka! Gorace jeszcze powidla przekladamy do czystych,wyparzonych sloików!Zakrecamy i pozostawiamy przez 15 min.do góry dnem.
Smacznego!!!