Do góry

Przetwory Przepis na:

Pyszne Powidla Sliwkowe bez zadnych konserwantów,dodatków

Pyszne Powidla Sliwkowe bez zadnych konserwantów,dodatków

Autor:

Przepisów i artykułów: 83 Ocena: 334

Dodano:

Odsłon: 501

Pyszne powidla sliwkowe.

Składniki

  • 2 kg ´sliwek,wegierek dojrzalaych
  • 4-6 lyzek wody
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pyszne Powidla Sliwkowe bez zadnych konserwantów,dodatków

Przygotowanie

  1. Sliwki myjemy i drylujemy.
    Wkladamy do garnka z szerokim dnem,dodajemy wody i pod przykryciem doprowadzamy do wrzenia.Gotujemy przez ok.3 godzin juz bez pokrywki.Zostawiamy na 2 godz. i znów gotujemy przez 2 godz.Zostawiamy przez noc.Nastepnego dnia gotuje znów ok.3 godz.i oczywiscie nie zapominamy o mieszaniu najlepiej drewniana lyzka!
    Gorace jeszcze powidla przekladamy do czystych,wyparzonych sloików!Zakrecamy i pozostawiamy przez 15 min.do góry dnem.

  2. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń