Do góry

Przetwory Przepis na:

Rodzynki brazylijskie w syropie:

Rodzynki brazylijskie w syropie:

Autor:

Przepisów i artykułów: 504 Ocena: 4792

Dodano:

Odsłon: 607

Smaczne na surowe, można je suszyć, dodawać do pieczonych mięs, można nimi dekorować ciasta i desery Wybornie smakuje na nich nalewka. Zawierają mnóstwo witamin i minerałów.Mają działanie przeciwgrzybicze, rozkurczowe, poprawiają przepływ krwi, odtruwają organizm. Są najlepszym antidodum na alergie.

Składniki

  • 3 szklanki wody
  • 3/4 szklanki cukru
  • sok z 1/2 cytryny
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rodzynki brazylijskie w syropie:

Przygotowanie

  1. Składniki zalewy gotować 5 minut na ostrym ogniu.
    Rodzynki wyjąć z osłonek, umyć i umieścić w małych słoiczkach.
    Zalać gorącą zalewą.
    Pasteryzować 10 minut.
    Po wyjęciu - ustawić słoiczki do góry dnem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 24 września 2018 Helenko,wstyd przyznać się, że nie znam tych rodzynek a takie są śliczne i na pewno pyszne.:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń