Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki o niespotykanym dla tego warzywa różowym kolorze. Marynowane w słodkawej zalewie octowo-buraczanej. Idealne od razu na kanapkę ale i do wyjadania prosto ze słoika bez niczego
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5350
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 731
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3700
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 419
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2137
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5350
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 731
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3700
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 419
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2137
Składniki
Do każdego słoiczka wsypać po 1/2 łyżeczki gorczycy, 2 ziarnka pieprzu, 1 ziarnko ziela angielskiego, 1 liść laurowy.
Ogórki pokroić wzdłuż na plasterki (można plasterki przekroić na pół). Ułożyć niezbyt ściśle pionowo w słoiczkach.
Wodę wlać do garnka, dodać ocet, buraka pokrajanego na bardzo cienkie plasterki, cukier i sól, doprowadzić do wrzenia, gotować ok. 3-5 minut. Wrzącą zalewą zalać ułożone w słoikach ogórki.