Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka gyros do słoików jest aromatyczna i pasuje do wielu dań, np. grilla, kanapek czy dań obiadowych. To idealna alternatywa dla tradycyjnych warzyw w zalewie octowej.
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 20
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12948
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 124
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 20
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12948
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 124
Składniki
Umyj i osusz ogórki, następnie pokrój je w półplasterki. Z papryk pozbądź się gniazd nasiennych, pokrój w średniej wielkości kawałki. Marchewki obierz, posiekaj na plasterki. Obrany czosnek pokrój na drobniejsze kawałki, tak samo zrób z cebulą, najlepiej posiekaj ją w piórka. Wszystkie warzywa umieść w dużej misce, posól i wymieszaj. Odstaw na 15 minut, aby puściły sok.
Przygotuj kilka słoików, osusz je. Przełóż równomiernie warzywa do każdego z nich.
Ocet, olej, cukier podgrzej w dużym garnku wraz z przyprawą gyros, zielem angielskim, liściem laurowym i kilkoma ziarenkami pieprzu. Wyciągnij ziela angielski, liście laurowe i pieprz. Wlej gorącą zalewę do słoików, zakręć je mocno. Pasteryzuj w gotującej się wodzie w garnku wypełnionym do 2/3 wysokości przez około 15 minut od zagotowania.