Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka gyros do słoików jest aromatyczna i pasuje do wielu dań, np. grilla, kanapek czy dań obiadowych. To idealna alternatywa dla tradycyjnych warzyw w zalewie octowej.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2566
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2566
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Umyj i osusz ogórki, następnie pokrój je w półplasterki. Z papryk pozbądź się gniazd nasiennych, pokrój w średniej wielkości kawałki. Marchewki obierz, posiekaj na plasterki. Obrany czosnek pokrój na drobniejsze kawałki, tak samo zrób z cebulą, najlepiej posiekaj ją w piórka. Wszystkie warzywa umieść w dużej misce, posól i wymieszaj. Odstaw na 15 minut, aby puściły sok.
Przygotuj kilka słoików, osusz je. Przełóż równomiernie warzywa do każdego z nich.
Ocet, olej, cukier podgrzej w dużym garnku wraz z przyprawą gyros, zielem angielskim, liściem laurowym i kilkoma ziarenkami pieprzu. Wyciągnij ziela angielski, liście laurowe i pieprz. Wlej gorącą zalewę do słoików, zakręć je mocno. Pasteryzuj w gotującej się wodzie w garnku wypełnionym do 2/3 wysokości przez około 15 minut od zagotowania.