Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jasna i pyszna sałatka na stole do każdego przystawki i jako ulubiona przekąska!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15024
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44989
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 675
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 777
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15024
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44989
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 675
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 777
Składniki
Na 5 sterylizowanych słoikach po 500 ml. 1. Pokrój pomidory na pół pierścienia 2. Ogórki pokroić w krążki 3. Zetrzyj marchewki na tarce ( posiekałem na koreańskiej tarce) słomkami. 4. Paprykę pokroić w cienkie paski. 5. Pokrój cebulę w półpierścienie. 6. Posiekaj koperek. 7. Pokrój kapustę w małe paski. 8. Umieść wszystkie warzywa w naczyniu objętościowym. Dodaj sól o średnim zmieleniu na 1 łyżce stołowej ze szkiełkiem, cukrem, olejem roślinnym i octem jabłkowym 80 ml. 9. Wymieszaj i pozostaw na 3 godziny do marynowania, aby warzywa uwolniły sok. Od czasu do czasu mieszaj. 10. Wkładamy do słoików, lekko ubijając. 11. Warzywa na wierzchu zalewamy wybranym sokiem w górnej części słoików. 12. Połóż szmatkę na dnie patelni, Ustaw słoiki, napełnij ramiona wodą. Przykryj słoiki pokrywkami. 13. Sterylizujemy 15 minut od momentu zagotowania wody. 14. Zakręć pokrywkami. 15. Odwróć słoiki do góry nogami, zawiń w koc i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Smacznego!