Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jasna i pyszna sałatka na stole do każdego przystawki i jako ulubiona przekąska!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 320
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1111
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4137
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 320
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1111
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4137
Składniki
Na 5 sterylizowanych słoikach po 500 ml. 1. Pokrój pomidory na pół pierścienia 2. Ogórki pokroić w krążki 3. Zetrzyj marchewki na tarce ( posiekałem na koreańskiej tarce) słomkami. 4. Paprykę pokroić w cienkie paski. 5. Pokrój cebulę w półpierścienie. 6. Posiekaj koperek. 7. Pokrój kapustę w małe paski. 8. Umieść wszystkie warzywa w naczyniu objętościowym. Dodaj sól o średnim zmieleniu na 1 łyżce stołowej ze szkiełkiem, cukrem, olejem roślinnym i octem jabłkowym 80 ml. 9. Wymieszaj i pozostaw na 3 godziny do marynowania, aby warzywa uwolniły sok. Od czasu do czasu mieszaj. 10. Wkładamy do słoików, lekko ubijając. 11. Warzywa na wierzchu zalewamy wybranym sokiem w górnej części słoików. 12. Połóż szmatkę na dnie patelni, Ustaw słoiki, napełnij ramiona wodą. Przykryj słoiki pokrywkami. 13. Sterylizujemy 15 minut od momentu zagotowania wody. 14. Zakręć pokrywkami. 15. Odwróć słoiki do góry nogami, zawiń w koc i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Smacznego!