Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z papryki i kalafiora w zalewie z curry i mieloną papryką. Słodko-lekko ostra w smaku. Smaczny dodatek do mięsa ale również składnik sałatek.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4305
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417072
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4305
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417072
Składniki
Z wody, soli, papryki, curry, pieprzu, cukru i octu zagotowujemy zalewę i odstawiamy do wystudzenia. /Ta porcja zalewy akurat wystarczyła na 5 słoików sałatki ale wszystko zależy od wielkości słoików, wielkości warzyw oraz wielkości różyczek na jakie podzielimy kalafiora/. Kalafiory dzielimy na różyczki a papryki oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Do słoików przekładamy przygotowane warzywa, zalewamy zalewą /warzywa powinny być pod zalewą/, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.