Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z papryki i kalafiora w zalewie z curry i mieloną papryką. Słodko-lekko ostra w smaku. Smaczny dodatek do mięsa ale również składnik sałatek.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1299
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420781
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1874
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1299
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420781
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1874
Składniki
Z wody, soli, papryki, curry, pieprzu, cukru i octu zagotowujemy zalewę i odstawiamy do wystudzenia. /Ta porcja zalewy akurat wystarczyła na 5 słoików sałatki ale wszystko zależy od wielkości słoików, wielkości warzyw oraz wielkości różyczek na jakie podzielimy kalafiora/. Kalafiory dzielimy na różyczki a papryki oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Do słoików przekładamy przygotowane warzywa, zalewamy zalewą /warzywa powinny być pod zalewą/, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.