Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z papryki i kalafiora w zalewie z curry i mieloną papryką. Słodko-lekko ostra w smaku. Smaczny dodatek do mięsa ale również składnik sałatek.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 73
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 49
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 73
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 49
Składniki
Z wody, soli, papryki, curry, pieprzu, cukru i octu zagotowujemy zalewę i odstawiamy do wystudzenia. /Ta porcja zalewy akurat wystarczyła na 5 słoików sałatki ale wszystko zależy od wielkości słoików, wielkości warzyw oraz wielkości różyczek na jakie podzielimy kalafiora/. Kalafiory dzielimy na różyczki a papryki oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Do słoików przekładamy przygotowane warzywa, zalewamy zalewą /warzywa powinny być pod zalewą/, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.