Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z papryki i kalafiora w zalewie z curry i mieloną papryką. Słodko-lekko ostra w smaku. Smaczny dodatek do mięsa ale również składnik sałatek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12536
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13561
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5716
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12536
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13561
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5716
Składniki
Z wody, soli, papryki, curry, pieprzu, cukru i octu zagotowujemy zalewę i odstawiamy do wystudzenia. /Ta porcja zalewy akurat wystarczyła na 5 słoików sałatki ale wszystko zależy od wielkości słoików, wielkości warzyw oraz wielkości różyczek na jakie podzielimy kalafiora/. Kalafiory dzielimy na różyczki a papryki oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Do słoików przekładamy przygotowane warzywa, zalewamy zalewą /warzywa powinny być pod zalewą/, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.