Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z papryki i kalafiora w zalewie z curry i mieloną papryką. Słodko-lekko ostra w smaku. Smaczny dodatek do mięsa ale również składnik sałatek.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 854
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4479
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1086
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 480
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3361
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 854
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4479
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1086
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 480
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3361
Składniki
Z wody, soli, papryki, curry, pieprzu, cukru i octu zagotowujemy zalewę i odstawiamy do wystudzenia. /Ta porcja zalewy akurat wystarczyła na 5 słoików sałatki ale wszystko zależy od wielkości słoików, wielkości warzyw oraz wielkości różyczek na jakie podzielimy kalafiora/. Kalafiory dzielimy na różyczki a papryki oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Do słoików przekładamy przygotowane warzywa, zalewamy zalewą /warzywa powinny być pod zalewą/, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.