Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z ogórków, papryki i marchewki. Robiłyśmy ją z mamą co rok, teraz sama robię.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 934
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 426
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15285
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 934
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 426
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15285
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Składniki
Wychodzi 7-8 słoików po 500 ml. Ogórki umyć, obrać ze skórki, pokroić w plasterki, cebulę w piórka. Ogórki i cebulę wrzucić do jednej miski, zasypać solą i odstawić na ok. 1 godzinę. Paprykę i marchewkę pokroić w cienkie paseczki. Czosnek obrać i pokroić w kosteczkę. Z ogórków i cebuli odlać powstały sok. Dodać marchewkę i paprykę, wymieszać. W pojemniku wymieszać składniki zalewy i wlać do sałatki. Odstawić sałatkę na kilka godzin, 4 lub 8. Po 4 godzinach sałatka jest bardziej chrupka. Sałatkę przełożyć do słoików wraz z sokami które pozostały. Zakręcić szczelnie słoiki i pasteryzować około 15 minut. Następnie wyciągnąć słoiki i postawić je do góry dnem. Przestudzone można wynieść do piwnicy.