Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z ogórków, papryki i marchewki. Robiłyśmy ją z mamą co rok, teraz sama robię.
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 132
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 172
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 48
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 90
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 34
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 132
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 172
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 48
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 90
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 34
Składniki
Wychodzi 7-8 słoików po 500 ml. Ogórki umyć, obrać ze skórki, pokroić w plasterki, cebulę w piórka. Ogórki i cebulę wrzucić do jednej miski, zasypać solą i odstawić na ok. 1 godzinę. Paprykę i marchewkę pokroić w cienkie paseczki. Czosnek obrać i pokroić w kosteczkę. Z ogórków i cebuli odlać powstały sok. Dodać marchewkę i paprykę, wymieszać. W pojemniku wymieszać składniki zalewy i wlać do sałatki. Odstawić sałatkę na kilka godzin, 4 lub 8. Po 4 godzinach sałatka jest bardziej chrupka. Sałatkę przełożyć do słoików wraz z sokami które pozostały. Zakręcić szczelnie słoiki i pasteryzować około 15 minut. Następnie wyciągnąć słoiki i postawić je do góry dnem. Przestudzone można wynieść do piwnicy.