Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszną warzywną sałatkę , którą robimy do słoików na zimę. Idealnie nadaje się do obiadu. Składa się z kapusty białek, ogórków, papryki, marchewki oraz cebuli :) Lato zamknięte w słoiku
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 31
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 31
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 928
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 488
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 31
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 31
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 928
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 488
Składniki
Kapustę szatkujemy, marchew trzemy na tarce jarzynowej, ogórki szatkujemy na cienkie plasterki, cebulę kroimy w piórka, paprykę kroimy w cienkie paseczki. Wszystkie warzywa delikatnie solimy i odkładamy na około 1,5 godziny by puściły sok, sok odciskamy.
Wszystkie warzywa mieszamy razem
Przekładamy je do wyparzonych i osuszonych słoików
Składniki zalewy dajemy do garnka i gotujemy. Gorącą zalewą zalewamy sałatkę. Zakręcamy słoiki-aby mieć pewność, ze wszystko jest szczelne polecam między zakrętkę a słoik dać kawałek folii spożywczej czy woreczka.
Słoiki pasteryzujemy na małym ogniu około 15 minut.
I gotowe :) Można wynieść do piwnicy. Taka sałatka idealnie nadaje się do obiadu czy np hot dogów :)
:)