Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka ogórkowa pasteryzowana. Największa trudność to pokrojenie warzyw, zalanie zalewą i pasteryzacja. Taka sałatka zimą to prawdziwy skarb:)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 910
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 224
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9321
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 910
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 224
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9321
Składniki
W garnku przygotowujemy zalewę: wodę gotujemy z cukrem, octem i solą i odstawiamy by lekko wystygła. Marchew obieramy i kroimy w plastry. Cebule obieramy i kroimy w pół plasterki. Ogórki dokładnie myjemy i kroimy w plastry. Na dnie każdego słoika /300-400 ml/ układamy koszyczek kopru, po 2 ziarnka ziela angielskiego i po 0,5 łyżeczki gorczycy. Następnie w słoikach układamy plastry ogórków przekładając plastrami marchwi i cebulą. Słoiki napełniamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.