Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka ogórkowa pasteryzowana. Największa trudność to pokrojenie warzyw, zalanie zalewą i pasteryzacja. Taka sałatka zimą to prawdziwy skarb:)
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9299
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 971
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1127
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9299
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 971
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1127
Składniki
W garnku przygotowujemy zalewę: wodę gotujemy z cukrem, octem i solą i odstawiamy by lekko wystygła. Marchew obieramy i kroimy w plastry. Cebule obieramy i kroimy w pół plasterki. Ogórki dokładnie myjemy i kroimy w plastry. Na dnie każdego słoika /300-400 ml/ układamy koszyczek kopru, po 2 ziarnka ziela angielskiego i po 0,5 łyżeczki gorczycy. Następnie w słoikach układamy plastry ogórków przekładając plastrami marchwi i cebulą. Słoiki napełniamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.