Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka ogórkowa pasteryzowana. Największa trudność to pokrojenie warzyw, zalanie zalewą i pasteryzacja. Taka sałatka zimą to prawdziwy skarb:)
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 156
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40314
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5004
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 156
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40314
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5004
Składniki
W garnku przygotowujemy zalewę: wodę gotujemy z cukrem, octem i solą i odstawiamy by lekko wystygła. Marchew obieramy i kroimy w plastry. Cebule obieramy i kroimy w pół plasterki. Ogórki dokładnie myjemy i kroimy w plastry. Na dnie każdego słoika /300-400 ml/ układamy koszyczek kopru, po 2 ziarnka ziela angielskiego i po 0,5 łyżeczki gorczycy. Następnie w słoikach układamy plastry ogórków przekładając plastrami marchwi i cebulą. Słoiki napełniamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.