Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapasów na zimę nigdy za wiele a więc kolejna sałatka ogórkowa.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3857
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 706
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8872
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3857
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 706
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8872
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w grubsze plastry. Cebulę również obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie przygotowane warzywa przekładamy do miski, zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na godzinę. Z wody cukru, octu,curry, papryki mielonej oraz pieprzu zagotowujemy zalewę i odstawiamy do przestudzenia. Ogórki przekładamy na durszlak by ociekły z soków, które puściły a następnie układamy w słoikach, nie ubijając zbyt mocno. Słoiki napełniamy przygotowaną zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.