Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka pasteryzowana z czterech warzyw /kapusty, ogórków, marchwi i papryki/ oraz zalewy. Świetnie smakuje zimą:) Chociaż... przed włożeniem do słoików próbowałam i smakuje rewelacyjnie do bezpośredniego spożycia, bez pasteryzacji - jako surówka:)
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 195
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3081
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 931
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 673
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 195
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3081
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 931
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 673
Składniki
Kapustę szatkujemy. Ogórki /bez obierania/ kroimy w cienkie plastry. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w krótkie paseczki lub kostkę. Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sól i ugniatając rękami mieszamy. Odstawiamy na 1,5 - 2 godz. Wodę, ocet, cukier, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz zagotowujemy i gorącą zalewę dodajemy do sałatki. Mieszamy. Sałatkę wraz z zalewą i sokiem jaki puściła przekładamy do słoików lekko ugniatając. Zakręcamy i pasteryzujemy 10-12 min - w zależności od wielkości słoika.