Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka pasteryzowana z czterech warzyw /kapusty, ogórków, marchwi i papryki/ oraz zalewy. Świetnie smakuje zimą:) Chociaż... przed włożeniem do słoików próbowałam i smakuje rewelacyjnie do bezpośredniego spożycia, bez pasteryzacji - jako surówka:)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 222
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1057
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666499
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 222
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1057
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666499
Składniki
Kapustę szatkujemy. Ogórki /bez obierania/ kroimy w cienkie plastry. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w krótkie paseczki lub kostkę. Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sól i ugniatając rękami mieszamy. Odstawiamy na 1,5 - 2 godz. Wodę, ocet, cukier, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz zagotowujemy i gorącą zalewę dodajemy do sałatki. Mieszamy. Sałatkę wraz z zalewą i sokiem jaki puściła przekładamy do słoików lekko ugniatając. Zakręcamy i pasteryzujemy 10-12 min - w zależności od wielkości słoika.