Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie ogórków, cukinii i cebuli zamknięte w słoiku. Doskonały dodatek do mięs na zimowe dni.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2899
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2899
Składniki
Ogórki i cukinie /bez obierania/ kroimy w cienkie plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry. Warzywa przekładamy do miski, zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 8 godzin w chłodne miejsce. W tym czasie sałatkę mieszamy kilka razy. Po tym czasie w dużym garnku przygotowujemy zalewę: cukier, ocet, olej ziele angielskie i liście laurowe zagotowujemy. Warzywa odciskamy z soków, które puściły i przekładamy je do garnka z zalewą. Często mieszając sałatkę gotujemy 10 min. Po tym czasie gorącą sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko ubijając. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 min.