Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i kolorowa sałatka obiadowa z ogórków, papryki, marchwi, cebuli, czosnku i natki pietruszki.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 258
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40418
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5282
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 258
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40418
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5282
Składniki
Z podanych składników zagotowujemy zalewę i odstawiamy do przestygnięcia. W tym czasie przygotowujemy warzywa:ogórki obieramy i kroimy w plastry. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i zalewamy przygotowaną zalewą, mieszamy i odstawiamy na 6 godz. Po tym czasie sałatkę przekładamy do słoików lekko ubijając, zakręcamy i pasteryzujemy 13-15 min.