Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatek warzywnych na zimę nigdy za wiele:) Jeśli ma się własny ogród i warzywa warto je zawekować by przez całą zimę cieszyć się smakiem lata. Takie sałatki doskonale zastępują surówki w daniach obiadowych a także są fajnym dodatkiem do kanapek.
Polecam.
Odsłon: 191
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 66
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Polecam.
Odsłon: 191
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 66
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Składniki
Najpierw przygotowujemy zalewę: do garnka wlewamy ocet, dodajemy cukier, sól, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie. Zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Ogórki obieramy i kroimy w średniej grubości plastry /trochę grubsze niż na tarce/. Paprykę i cebulę kroimy w paski lub kostkę. Do warzyw dodajemy drobno posiekany koperek i mieszamy. Dodajemy przestygniętą zalewę, mieszamy i odstawiamy na co najmniej godzinę /najlepiej 2-3 godz. / Po tym czasie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko ubijając i zakręcamy. Pasteryzujemy 10-15 min.