Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatek warzywnych na zimę nigdy za wiele:) Jeśli ma się własny ogród i warzywa warto je zawekować by przez całą zimę cieszyć się smakiem lata. Takie sałatki doskonale zastępują surówki w daniach obiadowych a także są fajnym dodatkiem do kanapek.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Najpierw przygotowujemy zalewę: do garnka wlewamy ocet, dodajemy cukier, sól, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie. Zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Ogórki obieramy i kroimy w średniej grubości plastry /trochę grubsze niż na tarce/. Paprykę i cebulę kroimy w paski lub kostkę. Do warzyw dodajemy drobno posiekany koperek i mieszamy. Dodajemy przestygniętą zalewę, mieszamy i odstawiamy na co najmniej godzinę /najlepiej 2-3 godz. / Po tym czasie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko ubijając i zakręcamy. Pasteryzujemy 10-15 min.