Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z papryki,pieczarek, cebuli i zalewy słodka-kwaśnej. Sałatka doskonale zastąpi surówkę do obiadu lub tradycyjną sałatkę z gotowanych warzyw na spotkaniu ze znajomymi.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 591
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2309
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 591
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2309
Składniki
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w słupki ok. 2 cm. Cebule obieramy i kroimy w pół plasterki. Obydwa warzywa mieszamy posypujemy solą /1 łyżka płaska/ i odstawiamy na 2 godz. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki, wrzucamy do lekko osolonego wrzątku, gotujemy 2 min i odsączamy. Przygotowujemy zalewę: w dużym garnku wodę gotujemy z octem, cukrem, pieprzem i solą. Do gotującej się zalewy dodajemy odciśnięte z soku paprykę i cebulę oraz odsączone z wody pieczarki. Gotujemy w zalewie ok. 10 min.. Warzywa wraz z zalewą przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 10-13 min.