Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z papryki,pieczarek, cebuli i zalewy słodka-kwaśnej. Sałatka doskonale zastąpi surówkę do obiadu lub tradycyjną sałatkę z gotowanych warzyw na spotkaniu ze znajomymi.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10201
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10201
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Składniki
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w słupki ok. 2 cm. Cebule obieramy i kroimy w pół plasterki. Obydwa warzywa mieszamy posypujemy solą /1 łyżka płaska/ i odstawiamy na 2 godz. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki, wrzucamy do lekko osolonego wrzątku, gotujemy 2 min i odsączamy. Przygotowujemy zalewę: w dużym garnku wodę gotujemy z octem, cukrem, pieprzem i solą. Do gotującej się zalewy dodajemy odciśnięte z soku paprykę i cebulę oraz odsączone z wody pieczarki. Gotujemy w zalewie ok. 10 min.. Warzywa wraz z zalewą przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 10-13 min.