Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z papryki,pieczarek, cebuli i zalewy słodka-kwaśnej. Sałatka doskonale zastąpi surówkę do obiadu lub tradycyjną sałatkę z gotowanych warzyw na spotkaniu ze znajomymi.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 179
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 534
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 633
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 940
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 179
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 534
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 633
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 940
Składniki
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w słupki ok. 2 cm. Cebule obieramy i kroimy w pół plasterki. Obydwa warzywa mieszamy posypujemy solą /1 łyżka płaska/ i odstawiamy na 2 godz. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki, wrzucamy do lekko osolonego wrzątku, gotujemy 2 min i odsączamy. Przygotowujemy zalewę: w dużym garnku wodę gotujemy z octem, cukrem, pieprzem i solą. Do gotującej się zalewy dodajemy odciśnięte z soku paprykę i cebulę oraz odsączone z wody pieczarki. Gotujemy w zalewie ok. 10 min.. Warzywa wraz z zalewą przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 10-13 min.