Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek obiadowy lub do kanapek i hamburgerów.
mandolina, ubijak- czy jak to sie nazywa
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 441
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 158
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 260
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 141
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 97
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 441
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 158
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 260
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 141
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 97
Składniki
Warzywa najłatwiej jest pokroić na mandolinie na 1,5 milimetrowe plasterki. paprykę i cebulę też ale warzyw się nie miesza. Warzywa posypuje się cukrem i solą i dodaje się ocet.
I czeka się aż ładnie klapną. U siebie zostawiłam na noc. Warzywa układa się warstwowo w słoikach i dociska, takim urządzeniem jak na zdjęciu. Pozostałą zalewą uzupełnia się słoiki. Sałatkę pasteryzuje się 20- 25 minut od zagotowania wody.
Smacznego :)