Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek obiadowy lub do kanapek i hamburgerów.
mandolina, ubijak- czy jak to sie nazywa
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 706
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 46
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 706
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 46
Składniki
Warzywa najłatwiej jest pokroić na mandolinie na 1,5 milimetrowe plasterki. paprykę i cebulę też ale warzyw się nie miesza. Warzywa posypuje się cukrem i solą i dodaje się ocet.
I czeka się aż ładnie klapną. U siebie zostawiłam na noc. Warzywa układa się warstwowo w słoikach i dociska, takim urządzeniem jak na zdjęciu. Pozostałą zalewą uzupełnia się słoiki. Sałatkę pasteryzuje się 20- 25 minut od zagotowania wody.
Smacznego :)