Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek obiadowy lub do kanapek i hamburgerów.
mandolina, ubijak- czy jak to sie nazywa
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1068
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5620
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8743
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18069
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1068
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5620
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8743
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18069
Składniki
Warzywa najłatwiej jest pokroić na mandolinie na 1,5 milimetrowe plasterki. paprykę i cebulę też ale warzyw się nie miesza. Warzywa posypuje się cukrem i solą i dodaje się ocet.
I czeka się aż ładnie klapną. U siebie zostawiłam na noc. Warzywa układa się warstwowo w słoikach i dociska, takim urządzeniem jak na zdjęciu. Pozostałą zalewą uzupełnia się słoiki. Sałatkę pasteryzuje się 20- 25 minut od zagotowania wody.
Smacznego :)