Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka zamknięta w słoikach na zimę, świetna jest jako dodatek do obiadów, kanapek i hot dogów. Z dodatkiem pięknej, zdrowej i kolorowej kurkumy.
robot do szatkowania lub mandolina, rękawiczki lateksowe
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1166
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 130
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 447
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1166
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 130
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 447
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Składniki
Warzywa trzeba pokroić w robocie lub na mandolinie, obsypać przyprawami, solą, cukrem i octem i przemieszać łyżką- lub dłonią w rękawiczce. Jeśli się poczeka 1-2 h to warzywa ładnie puszczą sok, łatwiej je będzie układać w słoikach i wytworzy się odpowiednia ilość zalewy. Sałatkę nakłada się do słoików, uzupełnia zalewą i pasteryzuje się 20 minut od zagotowania się wody. Po wyjęciu słoików warto jest jeszcze dokręcić nakrętki.
Smacznego :)