Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka zamknięta w słoikach na zimę, świetna jest jako dodatek do obiadów, kanapek i hot dogów. Z dodatkiem pięknej, zdrowej i kolorowej kurkumy.
robot do szatkowania lub mandolina, rękawiczki lateksowe
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 720
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 409
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 720
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 409
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Składniki
Warzywa trzeba pokroić w robocie lub na mandolinie, obsypać przyprawami, solą, cukrem i octem i przemieszać łyżką- lub dłonią w rękawiczce. Jeśli się poczeka 1-2 h to warzywa ładnie puszczą sok, łatwiej je będzie układać w słoikach i wytworzy się odpowiednia ilość zalewy. Sałatkę nakłada się do słoików, uzupełnia zalewą i pasteryzuje się 20 minut od zagotowania się wody. Po wyjęciu słoików warto jest jeszcze dokręcić nakrętki.
Smacznego :)