Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka zamknięta w słoikach na zimę, świetna jest jako dodatek do obiadów, kanapek i hot dogów. Z dodatkiem pięknej, zdrowej i kolorowej kurkumy.
robot do szatkowania lub mandolina, rękawiczki lateksowe
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 270
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21599
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 270
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21599
Składniki
Warzywa trzeba pokroić w robocie lub na mandolinie, obsypać przyprawami, solą, cukrem i octem i przemieszać łyżką- lub dłonią w rękawiczce. Jeśli się poczeka 1-2 h to warzywa ładnie puszczą sok, łatwiej je będzie układać w słoikach i wytworzy się odpowiednia ilość zalewy. Sałatkę nakłada się do słoików, uzupełnia zalewą i pasteryzuje się 20 minut od zagotowania się wody. Po wyjęciu słoików warto jest jeszcze dokręcić nakrętki.
Smacznego :)