Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na sałatkę na zimę do słoików. Do jej przygotowania wykorzystaliśmy warzywa, które o tej porze roku są najtańsze, ale i najsmaczniejsze.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21718
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 355
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21718
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 355
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie umyj, osusz i obierz ze skórki.
Kapustę poszatkuj, ogórki i marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cukinię pokrój na plasterki, paprykę w paski, a cebulę w piórka. Warzywa posól i wymieszaj dokładnie ze sobą.
Po kilku minutach warzywa zmiękną i puszczą wodę. Pozbądź się jej, a sałatkę przełóż do wyparzonych słoików.
Przygotuj zalewkę. Zagotuj wodę wraz z cukrem. Gdy się rozpuści, wlej ocet i olej. Ponownie doprowadź do wrzenia, następnie wyłącz palnik.
Gotową, jeszcze gorącą zalewą zalej warzywa, tak, aby były całkowicie przykryte płynem.
Każdym ze słoików delikatnie zamieszaj, aby mieć pewność, że nie ma przestrzeni, do których nie dotarła zalewa. Jeśli wszystko jest w porządku, zakręć słoiki.