Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób nie zajmuje się przetworami z jarzyn ze względu na zbyt wiele pracy związanej z tą czynnością. Istnieją jednak przepisy na sałatki warzywne na zimę, które zakładają, że cały proces można przygotować w jednym garnku. Taka sałatka jest pełna letnich smaków i na pewno przypadnie do gustu miłośnikom klasycznego leczo. Sałatkę możesz jeść jako dodatek do pasztetów lub kanapek, a także podać na ciepło jako danie obiadowe.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231928
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231928
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Umyj i obierz warzywa. Usuń nasiona i twarde rdzenie. Pokrój w kostkę cukinię, paprykę i pomidory, a czosnek drobno posiekaj. W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć warzywa i przesmażaj około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie wsyp cukier, sól, posiekane chili, ocet i porządnie dopraw solą i pieprzem. Duś pod przykryciem jeszcze 15-20 minut, aż smaki się połączą, a papryka stanie się miękka.
Wykładaj gorącą sałatkę do wyparzonych słoików, wytrzyj krawędzie i od razu mocno zakręć. Ustaw słoiki do góry dnem i poczekaj, aż ostygną. Następnie przenieś do spiżarni i przechowuj całą zimę.