Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób nie zajmuje się przetworami z jarzyn ze względu na zbyt wiele pracy związanej z tą czynnością. Istnieją jednak przepisy na sałatki warzywne na zimę, które zakładają, że cały proces można przygotować w jednym garnku. Taka sałatka jest pełna letnich smaków i na pewno przypadnie do gustu miłośnikom klasycznego leczo. Sałatkę możesz jeść jako dodatek do pasztetów lub kanapek, a także podać na ciepło jako danie obiadowe.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Umyj i obierz warzywa. Usuń nasiona i twarde rdzenie. Pokrój w kostkę cukinię, paprykę i pomidory, a czosnek drobno posiekaj. W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć warzywa i przesmażaj około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie wsyp cukier, sól, posiekane chili, ocet i porządnie dopraw solą i pieprzem. Duś pod przykryciem jeszcze 15-20 minut, aż smaki się połączą, a papryka stanie się miękka.
Wykładaj gorącą sałatkę do wyparzonych słoików, wytrzyj krawędzie i od razu mocno zakręć. Ustaw słoiki do góry dnem i poczekaj, aż ostygną. Następnie przenieś do spiżarni i przechowuj całą zimę.