Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ze świeżych warzyw: kapusty, ogórka, cukinii i papryki, którą przechowasz w słoikach na każdą okazję. Co prawda nie są tak smaczne, jak w sezonie, ale nie przeszkadza to zupełnie w przygotowaniu przetworów na zimę.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 100
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 48
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 53
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2852
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 113
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 100
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 48
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 53
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2852
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 113
Składniki
Kapustę myjemy, osuszamy szatkujemy. 2. Ogórki myjemy, osuszamy, kroimy w plastry (nieobrane). 3. Z papryki myjemy, osuszamy, usuwamy gniazda, kroimy w paseczki małe. 4. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 5. Cukinie myjemy, osuszamy, obieramy, kroimy w pół plasterki. 6. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. 7. Czosnek obrany drobno kroimy. 8. Warzywa przekładamy do miski, solimy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na dwie godziny.
Po tym czasie sałatkę przekładamy do słoików, 10. Wszystkie składniki na zalewę gotujemy, po ugotowaniu zalewamy warzywa w słoikach i szczelnie zamykamy. 11. Pasteryzujemy 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C. 13. Po pasteryzacji odwracamy słoiki do góry dnem i czekamy aż wystygną.
14.Sałatka gotowa 15. Smacznego.