Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ze świeżych warzyw: kapusty, ogórka, cukinii i papryki, którą przechowasz w słoikach na każdą okazję. Co prawda nie są tak smaczne, jak w sezonie, ale nie przeszkadza to zupełnie w przygotowaniu przetworów na zimę.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12977
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14273
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5903
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12977
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14273
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5903
Składniki
Kapustę myjemy, osuszamy szatkujemy. 2. Ogórki myjemy, osuszamy, kroimy w plastry (nieobrane). 3. Z papryki myjemy, osuszamy, usuwamy gniazda, kroimy w paseczki małe. 4. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 5. Cukinie myjemy, osuszamy, obieramy, kroimy w pół plasterki. 6. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. 7. Czosnek obrany drobno kroimy. 8. Warzywa przekładamy do miski, solimy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na dwie godziny.
Po tym czasie sałatkę przekładamy do słoików, 10. Wszystkie składniki na zalewę gotujemy, po ugotowaniu zalewamy warzywa w słoikach i szczelnie zamykamy. 11. Pasteryzujemy 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C. 13. Po pasteryzacji odwracamy słoiki do góry dnem i czekamy aż wystygną.
14.Sałatka gotowa 15. Smacznego.