Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis jak robię sałatkę z bakłażanów do słoików
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1511
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8282
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 203
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4296
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1511
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8282
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 203
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4296
Składniki
Bakłażany myje kroje na grubsze plastry nie obieram i sole 2 łyżkami soli i odstawiam na czas dalszych przygotowań. Natkę drobno kroje ,z papryki wydrążam gniazda nasienne kroje w paseczki, czosnek kroje w kosteczkę .
Na blaszkę wyłożoną papierem wykladam plasterki bakłażanów odsączonych z wody i smaruje je olejem i wstawiam na 20 minut do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piekę . Upieczone bakłażany wyjmuje i będę układać do słoików warstwa bakłażanów i warzyw natki ,papryki i czosnku do których dodałam 2 łyżki soli i łyżkę cukru i tak układam warstwy do słoików wyszły 3 literowe słoiki do każdego słoika daje 2 łyżki octu i zakręcam.
Słoiki pasteryzuję na mokro 20 minut od momentu zagórowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły , musza być zanurzone w wodzie do polowy objętości słoików .Po dokładne wykonanie zapraszam na film