Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis jak robię sałatkę z bakłażanów do słoików
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11975
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 910
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 114
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2904
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11975
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 910
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 114
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2904
Składniki
Bakłażany myje kroje na grubsze plastry nie obieram i sole 2 łyżkami soli i odstawiam na czas dalszych przygotowań. Natkę drobno kroje ,z papryki wydrążam gniazda nasienne kroje w paseczki, czosnek kroje w kosteczkę .
Na blaszkę wyłożoną papierem wykladam plasterki bakłażanów odsączonych z wody i smaruje je olejem i wstawiam na 20 minut do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piekę . Upieczone bakłażany wyjmuje i będę układać do słoików warstwa bakłażanów i warzyw natki ,papryki i czosnku do których dodałam 2 łyżki soli i łyżkę cukru i tak układam warstwy do słoików wyszły 3 literowe słoiki do każdego słoika daje 2 łyżki octu i zakręcam.
Słoiki pasteryzuję na mokro 20 minut od momentu zagórowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły , musza być zanurzone w wodzie do polowy objętości słoików .Po dokładne wykonanie zapraszam na film