Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis jak robię sałatkę z bakłażanów do słoików
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1470
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231849
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5001
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1470
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231849
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5001
Składniki
Bakłażany myje kroje na grubsze plastry nie obieram i sole 2 łyżkami soli i odstawiam na czas dalszych przygotowań. Natkę drobno kroje ,z papryki wydrążam gniazda nasienne kroje w paseczki, czosnek kroje w kosteczkę .
Na blaszkę wyłożoną papierem wykladam plasterki bakłażanów odsączonych z wody i smaruje je olejem i wstawiam na 20 minut do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piekę . Upieczone bakłażany wyjmuje i będę układać do słoików warstwa bakłażanów i warzyw natki ,papryki i czosnku do których dodałam 2 łyżki soli i łyżkę cukru i tak układam warstwy do słoików wyszły 3 literowe słoiki do każdego słoika daje 2 łyżki octu i zakręcam.
Słoiki pasteryzuję na mokro 20 minut od momentu zagórowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły , musza być zanurzone w wodzie do polowy objętości słoików .Po dokładne wykonanie zapraszam na film