Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis jak robię sałatkę z bakłażanów do słoików
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Bakłażany myje kroje na grubsze plastry nie obieram i sole 2 łyżkami soli i odstawiam na czas dalszych przygotowań. Natkę drobno kroje ,z papryki wydrążam gniazda nasienne kroje w paseczki, czosnek kroje w kosteczkę .
Na blaszkę wyłożoną papierem wykladam plasterki bakłażanów odsączonych z wody i smaruje je olejem i wstawiam na 20 minut do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piekę . Upieczone bakłażany wyjmuje i będę układać do słoików warstwa bakłażanów i warzyw natki ,papryki i czosnku do których dodałam 2 łyżki soli i łyżkę cukru i tak układam warstwy do słoików wyszły 3 literowe słoiki do każdego słoika daje 2 łyżki octu i zakręcam.
Słoiki pasteryzuję na mokro 20 minut od momentu zagórowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły , musza być zanurzone w wodzie do polowy objętości słoików .Po dokładne wykonanie zapraszam na film