Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka z buraczków z dodatkiem papryki to jedna z moich ulubionych zimowych sałatek. Uwielbiam też tę sałatkę dlatego że podczas jej robienia powstaje pyszna bardzo dobrze doprawiona zalewa z sokiem z buraków, która w zimie służy u mnie jako zakwas z czerwonych buraków. Dodaje ją do czerwonego barszczu, aby podkreślić jego smak i kolor. Polecam każdemu.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1570
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1422
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 307
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1570
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1422
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 307
Składniki
Buraki ugotować, odcedzić, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Składniki zalewy wrzucamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia.
Do gotującej się zalewy dodajemy cebulę i paprykę.
Mieszamy i gotujemy około 3-5 minut.
Następnie dodajemy buraczki.
Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Zdejmujemy z ognia i odcedzamy z nadmiaru soku.
Odcedzone buraczki przekładamy do wyparzonych małych słoików.
Zakręcamy i pasteryzujemy przez 20 minut na małym ogniu od momentu zagotowania. Po ugotowaniu odwracamy do góry dnem do ostygnięcia.
Pozostały po przecedzeniu sałatki sok doprowadzamy do wrzenia i przelewamy do wyparzonych małych słoiczków. Pasteryzujemy 5-8 minut i po ugotowaniu odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D