Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka to pozycja obowiązkowa wśród przetworów na zimę...
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 189
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37582
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 189
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37582
Składniki
Buraki ugotować w całości, ostudzić, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Cebulę obrać z łupin, pokroić w piórka.
W dużym garnku zagotować ocet z olejem, cukrem i przyprawami. Wrzucić pokrojoną paprykę i cebulę, gotować 5-7 minut. Następnie dodać buraki i gotować kolejne kilka minut.
Do czystych słoików nakładać gorącą sałatkę, szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem, zostawić do ostygnięcia.