Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka to pozycja obowiązkowa wśród przetworów na zimę...
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8026
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 358
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3526
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8026
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 358
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3526
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Składniki
Buraki ugotować w całości, ostudzić, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Cebulę obrać z łupin, pokroić w piórka.
W dużym garnku zagotować ocet z olejem, cukrem i przyprawami. Wrzucić pokrojoną paprykę i cebulę, gotować 5-7 minut. Następnie dodać buraki i gotować kolejne kilka minut.
Do czystych słoików nakładać gorącą sałatkę, szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem, zostawić do ostygnięcia.