Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tą sałatkę bardzo uwielbiają moje dzieci,jest pyszna do kanapek i nie tylko.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Ogórki umyć,
odciąć końce i pokroić w cienkie plasterki posolić i odstawić na 6 godzin,
po tym czasie odlać wodę z ogórków i dodać chili, paprykę słodką oraz rozgnieciony czosnek, wymieszać.
Zagotować olej, zalać ogórki,
następnie zagotować ocet z cukrem zalać ogórki wymieszać i pozostawić na 12 godzin.
Wymieszać co jakieś 3 godziny.
Po 12 godzinach nakładać sałatkę do słoików zalać zalewą,
szczelnie zakręcić. Nie gotować.