Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała sałatka do obiadu i nie tylko.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 47
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4184
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8628
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 47
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4184
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8628
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w plastry i lekko posolić. Marchewkę także obrać, podgotować w osolonej wodzie i również pokroić w plastry. Cukinię oczyścić, opłukać i pokroić w grubsze plastry, posolić i gdy naciągnie soku, odsączyć i wymieszać z resztą warzyw. Przełożyć do wyparzonych słoików i odstawić do drugiego dnia. Następnie odlać nadmiar soku i zalać przygotowaną zalewą, szczelnie zamknąć i pasteryzować na wolnym ogniu przez 20 minut.