Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała sałatka do obiadu i nie tylko.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 966
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 966
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w plastry i lekko posolić. Marchewkę także obrać, podgotować w osolonej wodzie i również pokroić w plastry. Cukinię oczyścić, opłukać i pokroić w grubsze plastry, posolić i gdy naciągnie soku, odsączyć i wymieszać z resztą warzyw. Przełożyć do wyparzonych słoików i odstawić do drugiego dnia. Następnie odlać nadmiar soku i zalać przygotowaną zalewą, szczelnie zamknąć i pasteryzować na wolnym ogniu przez 20 minut.