Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała sałatka do obiadu i nie tylko.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 20
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 132
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 182
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 357
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 20
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 132
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 182
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 357
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w plastry i lekko posolić. Marchewkę także obrać, podgotować w osolonej wodzie i również pokroić w plastry. Cukinię oczyścić, opłukać i pokroić w grubsze plastry, posolić i gdy naciągnie soku, odsączyć i wymieszać z resztą warzyw. Przełożyć do wyparzonych słoików i odstawić do drugiego dnia. Następnie odlać nadmiar soku i zalać przygotowaną zalewą, szczelnie zamknąć i pasteryzować na wolnym ogniu przez 20 minut.