Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z cukinii do słoików zapraszam po przepis .
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40672
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1064
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 260
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3392
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40672
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1064
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 260
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3392
Składniki
Umyta cukinie kroje na cztery części wydrążam gniazda nasienne w w przypadku gdy skora jest już twarda obieram ze skorki, kroje w słupki i na cienkie plasterki .cebule kroje na cztery części i w plasterki ,marchew i seler obieram ścieram na tarce o grobach oczkach a z pa[pryki wyjmuje gniazda nasienne kroje w drobne paseczki lub w kostkę .
Wszystkie warzywa umieszczam w misce dodaje przyprawy wlewam wodę i ocet ,dodaje sól i cukier dokładnie mieszam i odstawiam na cała noc. Kolejnego dnia gdy sałatka zmiękła puściła sok najadam do słoików i zakręcam. Słoiki będę pasteryzować 15-20 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .