Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka, nadaje się jako dodatek do obiadu jak i do np. hamburgerów czy hot-dogów. Przepis znalazłam w gazetce "Przyślij przepis".
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9521
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 168
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20782
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9521
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 168
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20782
Składniki
Kapustę siekamy, sparzamy i odcedzamy, cebulę kroimy w półplasterki a jabłka trzemy na tarce jarzynowej. Cebulę oprószamy solą i czekamy chwilę aż zmięknie, następnie odciskamy.
Składniki zalewy zagotowujemy, dodajemy kapustę, cebulę i jabłka. Gotujemy przez 10 minut. Sałatkę przekładamy do słoiczków, mocno zakręcamy i pasteryzujemy przez 5 minut.