Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek

Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4973

Dodano:

Odsłon: 17987

Bardzo smaczna sałatka, nadaje się jako dodatek do obiadu jak i do np. hamburgerów czy hot-dogów. Przepis znalazłam w gazetce "Przyślij przepis".

Składniki

  • czerwona kapusta, średnia głowka
  • cebula, 4 szt
  • winne jabłka, 4 szt
  • łyżka soli, do zasypania cebuli
  • Zalewa:
  • woda, 1,5 l
  • ocet 10%, pół szklanki
  • olej, 3-4 łyżki
  • sól, łyżka
  • cukier, 7 płaskich łyżek
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek

Przygotowanie

  1. Kapustę siekamy, sparzamy i odcedzamy, cebulę kroimy w półplasterki a jabłka trzemy na tarce jarzynowej. Cebulę oprószamy solą i czekamy chwilę aż zmięknie, następnie odciskamy.

  2. Składniki zalewy zagotowujemy, dodajemy kapustę, cebulę i jabłka. Gotujemy przez 10 minut. Sałatkę przekładamy do słoiczków, mocno zakręcamy i pasteryzujemy przez 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 26 października 2014 bardzo dobre, doprawiłam troszeczkę więcej i wyszła przepysznie;21 słoiczków różnej wielkości z 5kg kapusty :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nukleon 16 września 2012 Jeszcze nigdy ie robiłam sałatki z czerwonej kapusty .Już najwyższy czas :)
Sałatka w/g Twojego przepisu wygląda smakowicie .A i przepis jest nietrudny .Do ulubionych !

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń