Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna sałatka z ogórków i papryki z dodatkiem cebuli i czosnku do słoików na zimę idealna jako przystawka, przekąska lub dodatek do kanapek czy drugiego dania.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 640
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 209
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 640
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 209
Składniki
Wszystkie składniki na zalewę zagotuj odstaw do ostygnięcia. Ogórki i paprykę umyj ,osusz pokrój w słupki, cebulę pokrój w pół plasterki, czosnek w plasterki. Warzywa wymieszaj dodaj sól i odstaw na 2-3 godziny.
Następnie warzywa odcedź z nadmiaru wody, przełóż do słoików i zalej zalewą.
Pasteryzuj 8-10 minut po wyjęciu z wody słoiki odwracaj do góry dnem. Po ostygnięciu przechowuj w chłodnym miejscu.