Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna sałatka z ogórków i papryki z dodatkiem cebuli i czosnku do słoików na zimę idealna jako przystawka, przekąska lub dodatek do kanapek czy drugiego dania.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5283
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5283
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
Wszystkie składniki na zalewę zagotuj odstaw do ostygnięcia. Ogórki i paprykę umyj ,osusz pokrój w słupki, cebulę pokrój w pół plasterki, czosnek w plasterki. Warzywa wymieszaj dodaj sól i odstaw na 2-3 godziny.
Następnie warzywa odcedź z nadmiaru wody, przełóż do słoików i zalej zalewą.
Pasteryzuj 8-10 minut po wyjęciu z wody słoiki odwracaj do góry dnem. Po ostygnięciu przechowuj w chłodnym miejscu.