Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka z ogórków, cebuli czerwonej i pietruszki do słoików na zimę, idealna do obiadu .
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 220
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 129
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27976
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 220
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 129
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27976
Składniki
Ogórki obierz i pokrój w plasterki. Cebule obierz i pokrój w pióra . Natkę pietruszki posiekaj . Wszystkie składniki wymieszaj razem z solą i pieprzem. Odstaw na 4 godziny .
Ogórki lekko odciśnij , zalewę zagotuj dodaj do ogórków i wymieszaj . Przełóż do słoików, zakręć szczelnie .
Na dno garnka włóż ściereczką, ułóż słoiki i zalej wodą. Zagotuj i pasteryzuj około 15 minut . Po wyjęciu odwracaj do góry dnem. Przechowuj w chłodnym miejscu .