Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka z ogórków, cebuli czerwonej i pietruszki do słoików na zimę, idealna do obiadu .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11643
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11643
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Ogórki obierz i pokrój w plasterki. Cebule obierz i pokrój w pióra . Natkę pietruszki posiekaj . Wszystkie składniki wymieszaj razem z solą i pieprzem. Odstaw na 4 godziny .
Ogórki lekko odciśnij , zalewę zagotuj dodaj do ogórków i wymieszaj . Przełóż do słoików, zakręć szczelnie .
Na dno garnka włóż ściereczką, ułóż słoiki i zalej wodą. Zagotuj i pasteryzuj około 15 minut . Po wyjęciu odwracaj do góry dnem. Przechowuj w chłodnym miejscu .