Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę z ogórków z musztardą robię pierwszy raz. Jakoś nie mogłam znaleźć odpowiedniego dla mnie smaku musztardy. Szukałam i szukałam, aż znalazłam! Bardzo łagodna, kremowa, a zarazem podkreślająca smak zalewy. Nadałam sałatce trochę pikanterii dodając ostrą papryczkę :)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 343
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 343
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Składniki
Marchewkę ugotować w całości 10 minut. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki, obrane ogórki w plasterki. Przestudzoną marchew obrać i pokroić w plasterki.
Składniki zalewy zagotować, przestudzić.
Ostrą papryczkę przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paski. Do wyparzonych słoików na dno każdego wsypać po 4 ziarna pieprzu, 2 ziela angielskie, 2 liście laurowe, 4 paski papryczki.
Napełnić słoiki wymieszanymi wcześniej ogórkami z marchewką i cebulą do wysokości 3/4 i zalać zalewą tak, aby tylko przykryła sałatkę. Zamknąć słoiki nakrętkami, nie dokręcając do końca. Pasteryzować 20 minut, każdy wyciągnięty z pasteryzacji słoik dokręcić dobrze, odwrócić do góry dnem i odstawić na kilka godzin do wystygnięcia.