Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z ogórków z kapustą, cebulą i marchwią, z dodatkiem imbiru, czosnku i chili.
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6605
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 61
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3069
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6605
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 61
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3069
Składniki
Warzywa pokroić w pasterki, cebulę w piórka . Imbir, chrzan, czosnek i chili pokroić drobno. Dodać sól i wymieszać. Odstawić na dobę i kilka razy przemieszać.
Ugotować zaprawę z octu jabłkowego, cukru i przypraw, Pozostawić do wystygnięcia i nabrania mocy. Przez sitko wlać do warzyw, których nie należy odsączać. Wymieszać i pozostawić na kilka godzin w zalewie,
Warzywa odsączyć na sitku nad drugim naczyniem i wkładać ściśle do wyparzonych słoików. Zalać zalewą i olejem. Zamknąć słoiki i pasteryzować 15 minut od zagotowania na zmniejszonym ogniu.