Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z ogórków z kapustą, cebulą i marchwią, z dodatkiem imbiru, czosnku i chili.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Warzywa pokroić w pasterki, cebulę w piórka . Imbir, chrzan, czosnek i chili pokroić drobno. Dodać sól i wymieszać. Odstawić na dobę i kilka razy przemieszać.
Ugotować zaprawę z octu jabłkowego, cukru i przypraw, Pozostawić do wystygnięcia i nabrania mocy. Przez sitko wlać do warzyw, których nie należy odsączać. Wymieszać i pozostawić na kilka godzin w zalewie,
Warzywa odsączyć na sitku nad drugim naczyniem i wkładać ściśle do wyparzonych słoików. Zalać zalewą i olejem. Zamknąć słoiki i pasteryzować 15 minut od zagotowania na zmniejszonym ogniu.