Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyszło mi wszystkich różnej wielkości 12 słoiczków.Sałatki mogą być również dodatkiem do kanapek.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
wykonanie:Wszystkie składniki na zalewę zagotować,ostudzić.Ogórki umyć i pokroić w plasterki(nie obierać),cebulę pokroić w piórka,pomidory oba rodzaje w piórka(chyba że ktoś sobie życzy inaczej),posolić trzema łyżkami soli,pozostawić na trzy godziny do puszczenia soków.Odlać wodę z sałatki,nakładać sałatkę w słoiki po dżemach(różnej wielkości) zalać zimną zalewą ugotowaną wcześniej(ten przepis na zalewę jest powiększony aby starczyło na wszystkie słoiki,jak zostanie można zalać nią paprykę).Pasteryzować 20 minut od zagotowania.