Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyszło mi wszystkich różnej wielkości 12 słoiczków.Sałatki mogą być również dodatkiem do kanapek.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 60
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 126
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 60
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 126
Składniki
wykonanie:Wszystkie składniki na zalewę zagotować,ostudzić.Ogórki umyć i pokroić w plasterki(nie obierać),cebulę pokroić w piórka,pomidory oba rodzaje w piórka(chyba że ktoś sobie życzy inaczej),posolić trzema łyżkami soli,pozostawić na trzy godziny do puszczenia soków.Odlać wodę z sałatki,nakładać sałatkę w słoiki po dżemach(różnej wielkości) zalać zimną zalewą ugotowaną wcześniej(ten przepis na zalewę jest powiększony aby starczyło na wszystkie słoiki,jak zostanie można zalać nią paprykę).Pasteryzować 20 minut od zagotowania.