Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka do obiadu...
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Pomidory pokroić w cienkie plastry, cebulę w piórka dodać sól wymieszać i pozostawić na noc w chłodnym miejscu.
Po ty czasie odsączyć na sitku z nadmiaru soku .
Zagotować zalewę, czyli do wody dodać wszystkie składniki i gotować do rozpuszczenia cukru. Wystudzić.
Pomidory przełożyć do miski i połączyć z chłodną zalewą. Pozostawić na 30 min.
Po tym czasie przełożyć do słoików i pasteryzować.
Do zimnego piekarnika przełożyć słoiki z sałatką, ustawić temperaturę na 130 st i od momentu nagrzania piekarnika pasteryzować 30 min. Wyłączyć piekarnik i pozostawić do wystudzenia. Życzę smacznego :)