Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka do obiadu...
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 911
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 86
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 911
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 86
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Składniki
Pomidory pokroić w cienkie plastry, cebulę w piórka dodać sól wymieszać i pozostawić na noc w chłodnym miejscu.
Po ty czasie odsączyć na sitku z nadmiaru soku .
Zagotować zalewę, czyli do wody dodać wszystkie składniki i gotować do rozpuszczenia cukru. Wystudzić.
Pomidory przełożyć do miski i połączyć z chłodną zalewą. Pozostawić na 30 min.
Po tym czasie przełożyć do słoików i pasteryzować.
Do zimnego piekarnika przełożyć słoiki z sałatką, ustawić temperaturę na 130 st i od momentu nagrzania piekarnika pasteryzować 30 min. Wyłączyć piekarnik i pozostawić do wystudzenia. Życzę smacznego :)