Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
            Zielone pomidory przygotowane w ten sposób idealnie zachowują strukturę, są mięsiste a dzięki słodko-kwaśnym nutą idealnie komponuję się w kanapkach, hamburgerach czy hot dogach.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1820
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1820
 
         
         
                Składniki
Umyte pomidory kroję w grubsze plastry i umieszczam w dużej misce. Marchew kroję na tarczy do warzyw po koreańsku. Dodaję do pomidorów. Cienko pokrojoną cebulę dodaję do pomidorów i marchewki. Posypuję solą, pieprzem i cukrem. Wlewam ocet i olej. Mieszam. Pozostawiam na 2 godziny. Po 2 godzinach dodaję listki bazylii, mieszam, próbuję do smaku sok i nakładam sałatkę do słoików. Zamknięte słoiki pasteryzuję 20 minut od momentu zagotowania.
Zimne słoiki sprawdzam czy są szczelnie zamknięte i wynoszę w suche ciemne miejsce.