Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone pomidory przygotowane w ten sposób idealnie zachowują strukturę, są mięsiste a dzięki słodko-kwaśnym nutą idealnie komponuję się w kanapkach, hamburgerach czy hot dogach.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1673
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1469
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1664
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1673
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1469
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1664
Składniki
Umyte pomidory kroję w grubsze plastry i umieszczam w dużej misce. Marchew kroję na tarczy do warzyw po koreańsku. Dodaję do pomidorów. Cienko pokrojoną cebulę dodaję do pomidorów i marchewki. Posypuję solą, pieprzem i cukrem. Wlewam ocet i olej. Mieszam. Pozostawiam na 2 godziny. Po 2 godzinach dodaję listki bazylii, mieszam, próbuję do smaku sok i nakładam sałatkę do słoików. Zamknięte słoiki pasteryzuję 20 minut od momentu zagotowania.
Zimne słoiki sprawdzam czy są szczelnie zamknięte i wynoszę w suche ciemne miejsce.