Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skwarki ze słoniny to chrupiące kawałki wytopionego tłuszczu ze słoniny, które smaży się w garnku, aż staną się złociste i chrupiące. Idealne do pierogów,pyzów, makaronu czy ziemniaków.
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 38
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 586
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 38
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 586
Składniki
Słoninę kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do garnka i stawiamy na najmniejszy palnik i na malutkim ogniu przez około 1.5 h się wytapia . W trakcie wytapiania dodaję sól . Jak już skwarki są gotowe przecedzam .