Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skwarki ze słoniny to chrupiące kawałki wytopionego tłuszczu ze słoniny, które smaży się w garnku, aż staną się złociste i chrupiące. Idealne do pierogów,pyzów, makaronu czy ziemniaków.
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 622
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9480
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 622
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9480
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 81
Składniki
Słoninę kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do garnka i stawiamy na najmniejszy palnik i na malutkim ogniu przez około 1.5 h się wytapia . W trakcie wytapiania dodaję sól . Jak już skwarki są gotowe przecedzam .