Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jeszcze nie próbowaliście marynowanych śledzi, najwyższy czas nadrobić zaległości. Śledzie w tym wydaniu są niezwykle kruche. Im dłużej będziesz je marynować, tym lepszego smaku nabiorą.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1593
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 126
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18429
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 602
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1032
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1593
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 126
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18429
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 602
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1032
Składniki
Marchewkę obierz i pokrój w plastry, a cebulę w grubsze piórka.
Śledzie opłucz co najmniej 2 razy pod zimną wodą. Pokrój na kawałki o wielkości 4 cm.
Do garnka wlej wodę, dodaj cukier i wszystkie przyprawy. Całość zagotuj, następnie ściągnij z palinka. Do jeszcze gorącej marynaty wrzuć cebulę i marchewkę. Gdy wystygnie wlej ocet i zamieszaj.
Do słoika przełóż śledzie i zalej marynatą, dokładne zakręć. Wstaw do lodówki na co najmniej 5 dni. Po upływie czasu są gotowe do jedzenia.