Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jeszcze nie próbowaliście marynowanych śledzi, najwyższy czas nadrobić zaległości. Śledzie w tym wydaniu są niezwykle kruche. Im dłużej będziesz je marynować, tym lepszego smaku nabiorą.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1599
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 348
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1599
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 348
Składniki
Marchewkę obierz i pokrój w plastry, a cebulę w grubsze piórka.
Śledzie opłucz co najmniej 2 razy pod zimną wodą. Pokrój na kawałki o wielkości 4 cm.
Do garnka wlej wodę, dodaj cukier i wszystkie przyprawy. Całość zagotuj, następnie ściągnij z palinka. Do jeszcze gorącej marynaty wrzuć cebulę i marchewkę. Gdy wystygnie wlej ocet i zamieszaj.
Do słoika przełóż śledzie i zalej marynatą, dokładne zakręć. Wstaw do lodówki na co najmniej 5 dni. Po upływie czasu są gotowe do jedzenia.