Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super jako dodatek do obiadu i nie tylko :-D
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34104
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1265
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113561
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34104
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1265
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113561
Składniki
obierz papryke i pokrój w paski o szerokości 0,5 cm i długości 3-4 cm
cebulę pokrój w tzw. wiórka i "sparz" ją gorącą wodą (przelej na sitku zagotowana woda np. z czajnika
kalafiora pokrój w male różyczki i blanszuj - wrzuc do gotującej, lekko osolonej wody na 2-3 minuty
cukinie obierz ze skory, pokrój w kostke 2x2x1 cm i blanszuj - wrzuc do gotującej, lekko osolonej wody na 2-3 minuty
wszystkie warzywa wymieszaj i naloz do sloikow
przygotoj zalewe - zagotuj cukier, wode, ocet, lisc i ziele oraz olej
ciepla zalewa zalej sloiki i szczelnie je zakrec
słoiki wekuje w piekarniku 10 min słoiki wstawiam do piekarnika który włączam na 130 stopni i po nagrzaniu do tej temperatury wekuje je 10 minut następnie wyjmuje z piekarnika, odwracam do góry dnem i przykrywam grubym ręcznikiem jak słoiki wystygną staram sie jak najszybciej odstawić je na półkę żeby od razu ich nie skonsumować :-D