Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super jako dodatek do obiadu i nie tylko :-D
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1864
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1619
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1561
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1864
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1619
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1561
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2148
Składniki
obierz papryke i pokrój w paski o szerokości 0,5 cm i długości 3-4 cm
cebulę pokrój w tzw. wiórka i "sparz" ją gorącą wodą (przelej na sitku zagotowana woda np. z czajnika
kalafiora pokrój w male różyczki i blanszuj - wrzuc do gotującej, lekko osolonej wody na 2-3 minuty
cukinie obierz ze skory, pokrój w kostke 2x2x1 cm i blanszuj - wrzuc do gotującej, lekko osolonej wody na 2-3 minuty
wszystkie warzywa wymieszaj i naloz do sloikow
przygotoj zalewe - zagotuj cukier, wode, ocet, lisc i ziele oraz olej
ciepla zalewa zalej sloiki i szczelnie je zakrec
słoiki wekuje w piekarniku 10 min słoiki wstawiam do piekarnika który włączam na 130 stopni i po nagrzaniu do tej temperatury wekuje je 10 minut następnie wyjmuje z piekarnika, odwracam do góry dnem i przykrywam grubym ręcznikiem jak słoiki wystygną staram sie jak najszybciej odstawić je na półkę żeby od razu ich nie skonsumować :-D