Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez ości, to świetna metoda na przygotowanie wcześniej świątecznego karpia, lub przedłużenie przydatności nadmiaru ryby.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 76
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2371
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 76
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2371
Składniki
Sama filetowałam karpia dlatego jest taki nierówny. Mięso trzeba naciąć, wtedy ości "znikną" podczas smażenia. Posolone i popieprzone kawałki obtacza się w mace i smaży na rumiano.
Zagotowuje się zalewę z ziele, liściem, plastrami cebuli, z cukrem i solą, ale najlepiej jest sprawdzić jej smak. Gdy zalewa się wystudzi można zalać rybę.
Wytrzymałam tylko jeden dzień.
Smacznego :)