Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez ości, to świetna metoda na przygotowanie wcześniej świątecznego karpia, lub przedłużenie przydatności nadmiaru ryby.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2583
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 733
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1532
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14005
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2583
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 733
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1532
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14005
Składniki
Sama filetowałam karpia dlatego jest taki nierówny. Mięso trzeba naciąć, wtedy ości "znikną" podczas smażenia. Posolone i popieprzone kawałki obtacza się w mace i smaży na rumiano.
Zagotowuje się zalewę z ziele, liściem, plastrami cebuli, z cukrem i solą, ale najlepiej jest sprawdzić jej smak. Gdy zalewa się wystudzi można zalać rybę.
Wytrzymałam tylko jeden dzień.
Smacznego :)