Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez ości, to świetna metoda na przygotowanie wcześniej świątecznego karpia, lub przedłużenie przydatności nadmiaru ryby.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 72
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 26
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 72
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 26
Składniki
Sama filetowałam karpia dlatego jest taki nierówny. Mięso trzeba naciąć, wtedy ości "znikną" podczas smażenia. Posolone i popieprzone kawałki obtacza się w mace i smaży na rumiano.
Zagotowuje się zalewę z ziele, liściem, plastrami cebuli, z cukrem i solą, ale najlepiej jest sprawdzić jej smak. Gdy zalewa się wystudzi można zalać rybę.
Wytrzymałam tylko jeden dzień.
Smacznego :)