Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez ości, to świetna metoda na przygotowanie wcześniej świątecznego karpia, lub przedłużenie przydatności nadmiaru ryby.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Sama filetowałam karpia dlatego jest taki nierówny. Mięso trzeba naciąć, wtedy ości "znikną" podczas smażenia. Posolone i popieprzone kawałki obtacza się w mace i smaży na rumiano.
Zagotowuje się zalewę z ziele, liściem, plastrami cebuli, z cukrem i solą, ale najlepiej jest sprawdzić jej smak. Gdy zalewa się wystudzi można zalać rybę.
Wytrzymałam tylko jeden dzień.
Smacznego :)