Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uprawiam swoje warzywa i przy nadmiarze pomidorów zawsze przygotowuję smaczny i zdrowy sok na zimę.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34025
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 460
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1784
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 22
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10246
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34025
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 460
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1784
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 22
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10246
Składniki
Pomidory umyć, wyciąć ewentualne uszkodzenia . Pokroić w duże cząstki. Do dużego garnka z grubym dnem, wlać 1/2 litra wody i zagotować. Dodać pokrojone pomidory i smażyć na wolnym ogniu , często mieszając aż odejdą z nich skórki.
Dodać świeżą bazylię i smażyć jeszcze 15 minut. Zmiksować. Przetrzeć przez sito. Doprawić solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i cukrem do smaku. Rozlać do butelek. Pasteryzować 20 minut.