Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uprawiam swoje warzywa i przy nadmiarze pomidorów zawsze przygotowuję smaczny i zdrowy sok na zimę.
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 39
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 242
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 26
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2107
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 39
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 242
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 26
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2107
Składniki
Pomidory umyć, wyciąć ewentualne uszkodzenia . Pokroić w duże cząstki. Do dużego garnka z grubym dnem, wlać 1/2 litra wody i zagotować. Dodać pokrojone pomidory i smażyć na wolnym ogniu , często mieszając aż odejdą z nich skórki.
Dodać świeżą bazylię i smażyć jeszcze 15 minut. Zmiksować. Przetrzeć przez sito. Doprawić solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i cukrem do smaku. Rozlać do butelek. Pasteryzować 20 minut.