Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na dowolną ilość pomidorów, jedynym ograniczeniem jest ilość butelek jakie posiadamy.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 486
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 928
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 224
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 486
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 928
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 224
Składniki
Umyte pomidory pokroiłem na cząstki i gotowałem około godziny czasem mieszając. Powstałą masę rozdrobniłem blenderem i przetarłem przez gęste sito.
Do powstałego soku dodałem pieprz, sól i bazylię - wszystko dostosowane do mojego smaku.
Pasteryzowałem 30 minut w wysokim garnku przykrytym metalową miską - tylko w ten sposób mieściły mi się butelki.
Smacznego !